Topinamburowe Smaki
Katarzyna Ziemkiewicz jest absolwentką SGGW. Od 2016 roku uprawia i przetwarza polskie odmiany topinamburu w Czerwińsku nad Wisłą. Nazwa Topinamburowe Smaki wzięła się stąd, że szuka ona i wymyśla dla konsumentów różne smaki topinamburu w różnych produktach i przetworach, aby spożywanie go nie było nudne ! Ponadto, Topinamburowe Smaki można spożywać przez cały rok, również wtedy, gdy nie można kupić świeżej bulwy. Najpopularniejszym produktem spożywczym naszego gospodarstwa są kiszone topinambury i zakwas od kiszenia. Poza tym wytwarzamy TopiKawę, prebiotyczny proszek z topinamburów, Topipasty, TopiKonfitury, kandyzowane topinambury. Wiele pomysłów czeka na realizację. W sezonie 2019/2020 uruchamiamy projekt "Topinambur na Zdrowie", który ma na celu popularyzację spożywania topinamburu, edukację w zakresie oddziaływani topinamburu na ludzki organizm, roli inuliny w odżywianiu mikrobioty w jelicie grubym.