Dominica Roszko
Dieta roślinna dla każdego – zbilansowane posiłki dla ciała i ducha

Wykład jest skierowany do osób, które już są na diecie wegańskiej i chciałyby uzyskać informacje na temat jej poprawnego bilansowania, oraz tych, którzy są zainteresowanymi przejściem na dietę roślinną. Biorący udział w wykładzie uzyskają umiejętność prawidłowego bilansowania wegańskiego jadłospisu, planowania posiłków, doboru produktów i suplementacji. Skupimy się na holistycznym podejściu do zdrowia i potraktujemy człowieka jako całość – jako system ściśle powiązanych ze sobą narządów, emocji, myśli/psychiki, które wzajemnie wpływają na swoje funkcjonowanie. Każda dieta, także roślinna, to nie tylko to co mamy na talerzu. Jest to także styl życia, który wpływa na nasze myśli, stany emocjonalne, oraz podejście do wszystkiego, co nas otacza.

 

O prowadzącej:

Dominica Roszko jest praktykującą specjalistką żywieniową z elementami naturopatii i medycyny funkcjonalnej, iridologiem, trenerem personalnym oraz szefem kuchni wegańskiej. Od ponad 5 lat prowadzi własną praktykę w UK, gdzie pracuje głownie z osobami na diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Sama od ponad 7 lat stosuje dietę opartą na nieprzetworzonych produktach roślinnych. Obecnie studiuje zielarstwo na prestiżowym College of Naturopathic Medicine w Londynie. Prowadzi regularne wykłady i szkolenia w Europie z zakresu odżywiania, zielarstwa oraz przygotowywania posiłków wegańskich. Jest autorką artykułów w czasopismach oraz internetowych portalach specjalistycznych. Jej główne zainteresowania to regulacja gospodarki hormonalnej oraz poprawa trawienia.